Randstad in zee met Sea Ranger Service

27 sep 2017 | Sea Ranger Service

De Sea Ranger Service en Randstad ondertekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst. De eerste maritieme rangerdienst ter wereld zoekt enthousiaste Sea Rangers die zich willen inzetten voor het behoud van de natuur. Het werkterrein is de zee waar zij overheden en duurzame commerciële organisaties ondersteunen in het beheer van beschermde zeegebieden, visserijmanagement-taken uitvoeren en helpen bij landschapsrestauratie onder water. Jongeren tussen 18 en 29 jaar kunnen zich aanmelden, er is plaats voor 80 deelnemers die een intensieve bootcamp volgen onder leiding van veteranen van de marine. Randstad steunt de Sea Ranger Service bij het selectieproces en assisteert deelnemers bij de ontwikkeling van hun verdere carrière.

Uit 80 deelnemers selecteren de partners twaalf kandidaten die uiteindelijk worden ingezet als Sea Ranger om beschermde zeegebieden te beheren. Voordat het zover is, worden deelnemers onderworpen aan diverse tests en trainingen waaronder zeilen, duiken, fitness, mariene biologie, reddingszwemmen en als klap op de vuurpijl het behalen van een vaarbewijs voor razendsnelle zeevaartuigen. Randstad steunt de maatschappelijke onderneming omwille van haar inzet voor de natuur en gezamenlijke overtuiging om jongeren verder te helpen in hun ontwikkeling.

werkloze jongeren

Het bootcamp is bedoeld voor iedereen tussen de 18 en 29 jaar. Er is in totaal plaats voor 80 deelnemers in de opleiding. Een kwart van alle plaatsen is gereserveerd voor werkloze jongeren uit de regio Rotterdam-Rijnmond. Jongeren kunnen zich nu al aanmelden voor de opleiding. Dit najaar vinden vervolgens diverse selectiedagen plaats. In maart 2018 gaan uiteindelijk 80 deelnemers op bootcamp.

volop avontuur

Er staan tientallen korte maritieme trainingen op het programma die plaatsvinden op het land en op het water. Na het bootcamp hebben kandidaten twintig verschillende trainingscertificaten op zak, een ideale basis voor een carrière in de maritieme sector.

ondersteuning randstad

Twaalf van de rekruten worden uiteindelijk aangenomen als Sea Ranger, de rest krijgt de kans met de behaalde certificaten vervolgopleidingen te volgen om uiteindelijk aan de slag te gaan in de maritieme sector. Twaalf deelnemers die niet aan de slag kunnen als Sea Ranger, krijgen een startgarantie van Randstad aangeboden waarmee zij aan de slag kunnen bij een bedrijf. Randstad steunt de Sea Rangers bij de werving en selectie van kandidaten. Daarnaast speelt zij een actieve rol bij de ondersteuning van deelnemers in hun zoektocht naar werk en ontwikkeling van hun carrière.

Ga terug