Erepenning voor Sea Rangers

19 apr 2019 | Sea Ranger Service

Tijdens de diploma-uitreiking van de afgestudeerden voor Kleine Zeilvaart en Grote Zeilvaart aan de Enkhuizer Zeevaartschool kregen we de Erepenning van Verdienste voor de Zeilende Beroepsvaart uitgereikt. Voormalig burgemeester van Enkhuizen Jan Baas overhandigde de penning aan Sea Rangers Anouk de Ruijter en Jillis Reijmers, die samen met oprichter Wietse van der Werf aanwezig waren bij de jaarlijkse ceremonie in de Westerkerk van Enkhuizen.

Tijdens zijn inleiding verklaarde EZS-directeur Cosmo Wassenaar de keuze voor onze jonge organisatie. Hij roemde de bijzonder aanpak waarbij jongvolwassenen tijdens 5-weekse bootcamps op de proef worden gesteld zodat vervolgens een 12-tal Sea Rangers geselecteerd kunnen worden voor een tijdelijk contract aan boord van een zeilend werkschip. De Enkhuizer Zeevaartschool ziet onze maritieme rangerdienst als een belofte voor de toekomst van de zeilende beroepsvaart, zo vertelde ook bestuurslid Marijke de Jong na afloop.

De dag was extra feestelijk omdat één van de diploma’s voor Grote Zeilvaart werd overhandigd aan Andrea Vestering, die als stuurman met de Sea Rangers vaart op de tijdelijk gehuurde Tooluka. Het eerste eigen Sea Ranger schip ligt in afwachting van afbouw op een werf in Hardinxveld-Giessendam en hopen we later dit jaar in gebruik te kunnen nemen.

Ga terug