Sea Ranger schip vaart voorlopig niet uit

16 mrt 2020 | Sea Ranger Service

Tot nader order vaart het Sea Ranger schip Fantastiko niet uit. Door de COVID-19 uitbraak is het onverantwoord om werkzaamheden voort te zetten, aldus directeur van de Sea Ranger Service, Wietse van der Werf: “Wij werken met een groep jongeren die vandaag uit allerlei delen van het land en ook vanuit België met het openbaar vervoer naar het schip zouden reizen. De kans dat iemand aan boord stapt en eenmaal op zee verschijnselen van verkoudheid toont is aannemelijk. Het risico is te groot. We leggen onze werkzaamheden voorlopig even stil en houden de situatie nauw in de gaten”.

De Sea Rangers, jongeren die op de Noordzee werkzaam zijn als ‘boswachters op zee’, voeren dagelijks verschillende taken uit voor het natuurbehoud onderwater. Zo doen zij onderzoek naar plastic vervuiling, voeren weermetingen uit en monitoren historische scheepswrakken.

Het risico is te groot. We leggen onze werkzaamheden voorlopig even stil

Ga terug