Mijn onzichtbare werk als Sea Ranger

19 Jun 2020 |

Waarom dit blog? Ik ben Naisah en ik werk als Sea Ranger bij de Sea Ranger Service. Als ik dat aan mensen vertel dan brengt dit vaak een hele hoop vragen met zich mee: Wat is een Sea Ranger dan precies? Wat doen jullie? Hoe ziet een dag er voor jullie uit? Wat zijn jouw taken aan boord? Denk je dat je echt een verschil maakt? Hoe is het om steeds twee weken van huis te zijn?

Het beroep Sea Ranger is een avontuurlijk baan op zee. Maar wat houdt dit in? Dat ga ik je in de komende blogs uitleggen. Vanaf het land is het moeilijk een voorstelling te maken van hoe het leven aan boord er uit ziet. En als je er midden in zit is het soms lastig uit te leggen omdat veel dingen zo vanzelfsprekend zijn geworden. Zelfs veel vrienden weten eigenlijk niet goed hoe een werkdag voor mij er uit ziet. In deze blogs neem ik je mee de zee op om je een kijkje aan boord te geven en mijn persoonlijke ervaringen te delen.

Mijn naam is Naisah Taal en ik ben 27 jaar oud. Ik hou van de zee en zeil sinds ik 7 jaar oud ben. Ik ben opgegroeid aan het water in Zeeland. Zelfs als ik op vakantie ga zoek ik de plek eigenlijk altijd zo uit dat ik binnen een uur bij de zee kan zijn. Voor iedereen die dit leest en graag Sea Ranger wil worden, wil ik hierbij meteen even zeggen dat zeilervaring echt geen vereiste is. Liefde voor de zee en avontuur zijn veel belangrijker! Naast dat ik Sea Ranger ben doe ik een opleiding tot yogadocent en ben ik vaak in de keuken te vinden om nieuwe recepten te proberen. 

Waarom ben ik Sea Ranger geworden? Ten eerste natuurlijk omdat ik gek op ben op de zee en ik het liefst altijd bij de zee ben. Daarnaast had ik tijdens mijn studie bouwkunde altijd al interesse in duurzame en groene projecten. Ik wilde alles zo energiezuinig mogelijk maken. Ook in het dagelijks leven doe ik mijn best om mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ik wilde graag dat mijn werk hier bij aansluit. Deze mix van liefde voor de zee en interesse in duurzaamheid komen mooi samen in het werk van een Sea Ranger. En dan is er natuurlijk het avontuurlijke aspect dat mij aansprak. Niet werken op kantoor maar op een zeilschip. En om eerlijk te zijn, stiekem had ik ook geen idee wat ik anders wilde doen. Ik was dus ook zo blij als een kind toen ik na het bootcamp werd aangenomen als Sea Ranger. 

Wil jij weten wat het werk van een Sea Ranger nou echt inhoud? Houd dan de website in de gaten voor het volgende blog. Daarin leg ik je dat heel precies uit.

Ga terug