Sea Ranger Bootcamp gaat weer van start

22 Jun 2020 | Sea Ranger Service

In oktober 2020 gaat het Sea Ranger Bootcamp weer van start: een kans om na een strenge selectie van drie weken, begeleid door oud-militairen, geselecteerd te worden als Sea Ranger. Na het succesvol afronden van het bootcamp maken de deelnemers kans op een jaarcontract. Sea Ranger zijn is een full-time, betaalde baan.

Sea Rangers zijn een soort boswachters op zee en doen o.a. onderzoek naar plastic vervuiling, voeren weerobservaties uit en monitoren beschermde scheepswrak locaties. De missie voor de komende jaren is om op grotere schaal beschermde zeegebieden te beheren en actief herstel van het onderwaterlandschap uit te voeren op zee. Sinds de lancering van het initiatief in 2018 breidt het werkgebied van de Sea Ranger Service zich over de Noordzee steeds verder uit.

Het Sea Ranger Bootcamp is een unieke kans voor jongeren tussen de 18 en 29 jaar om zichzelf uit te dagen en beter te leren kennen. Tijdens het bootcamp ontvangen de deelnemers tal van trainingen waaronder team building, sport, zeezeilen en mediatraining.

Sea Rangers werken niet alleen aan duurzaam en verantwoord gebruik van de Noordzee, ze ontvangen ook een vervolgopleiding en bereiden zich zo voor op een maritieme carrière. Zo dient het Sea Ranger initiatief zowel een duurzaam als sociaal doel.

Interesse om zelf mee te doen? Geef je nu op voor een van onze vrijblijvende infoavonden via de bootcamp pagina.

“Voor diegene met een passie voor de zee en de wereld beter maken is dit echt een kans op een droombaan.”

Oprichter van de Sea Ranger Service, Wietse van der Werf

Ga terug