Het begin van het Sea Ranger Bootcamp

05 aug 2020 |

In de komende blogs neem ik je mee naar de bootcamp dat ik heb doorlopen voordat ik Sea Ranger werd. Vijf weken lang kregen we een training van oud-militairen om ons klaar te stomen voor het werk op zee. 

De eerste dag van het bootcamp. Door een vriend werd ik afgezet, ergens net buiten Rotterdam. Ik keek vanuit de auto naar de mensen die al stonden te wachten. Hoe sportief zijn ze? Maak ik een kans? De zenuwen gierden door mijn lijf. Mezelf voorstellen aan grote groepen mensen is niet mijn favoriete ding. Ik probeerde me te mengen in wat gesprekken van anderen. Er waren vooral veel vragen: ‘Weten jullie wat er gaat gebeuren?  Zouden we in tenten slapen of in stapelbedden?’

De groep werd tot orde geroepen en we werden in twee groepen opgesplitst. ‘Rechtop staan, niet praten en lopen’, werd er gezegd. ‘O’jee, we gaan dus echt lopen?’

In een lange stoet met onze tas of koffer op de rug gingen we door de modder. Gelukkig was het geen lange tocht en ik was opgelucht toen we aankwamen bij het terrein waar we zouden slapen. Opnieuw werden we opgedeeld in groepen en elke groep kreeg een groepsleider toegewezen. Die werd meteen bestookt met allerlei vragen maar liet niets los. We kregen een blauw overall, een blauw vestje en een setje sport kleding. 

De groepsleider nam het woord: ‘Buiten draag je altijd je overal en bij het appèl draag je je vestje. Als iemand van de groep te laat is of geen complete outfit heeft dan wordt de hele groep hier verantwoordelijk voor gesteld. Kwart over zes staan jullie buiten voor je deur voor de kamerinspectie. Alles moet schoon zijn, niets op de grond, bed opgemaakt. Half zeven appèl en ochtend sport. Zeven uur ontbijt.’ En dat was het begin van de vijf weekse bootcamp. 

Wil je weten hoe dit verder gaat? Lees het volgende week in het vervolg van dit blog.

Ga terug