Foto: Nationale Postcode Loterij

Sea Rangers krijgen innovatie bijdrage

05 mrt 2020 | Sea Ranger Service

De Sea Ranger Service heeft gisteravond tijdens het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré een innovatie bijdrage van 500.000 euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Het geldbedrag helpt de organisatie in het opschalen van haar werkzaamheden op zee ten behoeve van natuurbehoud, maar ook in het opleiden van jongeren en het bieden van baanperspectief.

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen bij de Postcode Loterij: “Het mooie aan het model van de Sea Ranger Service is dat het mes aan twee kanten snijdt. Zij leidt jongeren op tot ‘boswachters op zee’ om te helpen bij het beschermen van de natuur op zee en zoekt haar personeel onder andere onder jongeren in havengemeenschappen om zo bij te dragen aan het verminderen van de jeugdwerkloosheid. Wij zijn blij dat wij dankzij onze deelnemers kunnen bijdragen aan het opschalen van hun belangrijke werk.”

De Sea Ranger Service is de Postcode Loterij zeer erkentelijk voor haar bijdrage. Oprichter Wietse van der Werf: “Ongelofelijk om met zo’n enorme financiële boost onze impact te kunnen laten groeien. Met deze steun kunnen we ons werkgebied op zee vergroten, meer Sea Rangers opleiden en ons model naar het buitenland exporteren. In een aantal landen staan ondernemers al klaar om Sea Ranger Services te starten. Mede dankzij de Postcode Loterij wordt deze droom nu werkelijkheid.”

Wij dragen graag bij aan het opschalen van het belangrijke werk van de Sea Rangers

Ga terug