Nieuw jaar, nieuwe Sea Rangers

25 Jan 2021 |

Ondanks dat het afgelopen jaar niet altijd makkelijk is geweest, was het voor de Sea Ranger Service ook een goed jaar: wij hebben er namelijk acht nieuwe collega‚Äôs bij. 

In oktober startte 27 deelnemers een nieuwe editie van het Sea Ranger Bootcamp onder begeleiding van vijf oud-militairen en ondersteuning van een agogisch medewerker en een assessment psycholoog. Acht dagen lang volgden de zij een intensief programma waarbij persoonlijke ontwikkeling, angsten overwinnen, samenwerken en fysieke uitdaging centraal staan. Buiten slapen in een hangmat, zwemmen in ijskoud water, lange tochten maken met bepakking, maar ook voor elkaar zorgen, zijn slechts enkele voorbeelden van onderdelen uit het bootcamp.

Tijdens het tweede gedeelte van het bootcamp voer een selectie van 20 deelnemers mee op het werkschip van de Sea Ranger Service om alvast te proeven aan het leven aan boord, de golven te trotseren en te kijken wie er echt zeebenen heeft.

Begin november heeft een selectie van acht junior Sea Rangers een contract aangeboden gekregen. Zij hebben in december verdere trainingen gevolgd aan boord van het Sea Ranger Schip en varen sinds begin dit jaar mee om zich in te zetten voor de Sea Ranger missie. Wat dit jaar ons ook mag brengen, de Sea Ranger Service is er klaar voor! 

In het volgende blog lees je hoe een junior Sea Ranger de training heeft ervaren.

Ga terug