Atlantisch roeiteam wint race voor de Sea Rangers

10 feb 2022 | Dan Benham

Na 40 dagen, 4 uur en 7 minuten voltooide het roeiteam One Ocean Crew de Talisker Atlantic Challenge, waarmee geld werd ingezameld voor de Sea Ranger Service en nadruk is gelegd op de noodzaak om de oceanen wereldwijd beter te beschermen. Omdat het roeiteam als eerste eindigde in de damesklasse, wonnen ze de befaamde Murden Trophy.

Wat is de Talisker Atlantic Challenge? 

De Talisker Atlantic Challenge is een van de zwaarste uitdagingen die een mens kan aangaan. Elk team begint te roeien vanuit San Sebastian op La Gomera, Canarische Eilanden, met als doel om zo snel mogelijk naar Antigua in het Caribisch gebied te gaan. Tegen de tijd dat ze klaar waren, roeide de One Ocean Crew, bestaande uit Jennifer Cullom, Erin Bastian, Emily Woodason, allemaal uit Groot-Brittannië, en Janette Potgieter uit Zuid-Afrika, meer dan 3.000 slopende mijlen, door stormen, intense hitte en soms 6 meter hoge golven.

De slechts vier bemanningsleden rouleerden in roeiploegen van twee uur, 24 uur per dag tot aan de finish. Tijdens de pauzes van twee uur die de teamleden krijgen, moeten ze voldoende calorieën eten om ze van energie te voorzien en proberen wat te rusten of te slapen.

Waarom ondersteunt One Ocean Crew de Sea Ranger Service?

In een recent Instagram-bericht heeft het team een ​​aantal van de ongelooflijke dingen gedeeld die ze hebben meegemaakt als onderdeel van hun epische roeireis, en benadrukten ze ook hun steun voor het werk van de Sea Rangers: “We zijn ons meer dan ooit gaan realiseren dat de oceaan een ongelooflijk speciale plek is. Een plek die onze bescherming nodig heeft. Een natuurlijke wereld die we door onderzoek en beter beheer kunnen helpen te herstellen. We zijn ongelooflijk trots dat we roeien om bewustzijn te creëren en fondsen te werven voor de Sea Ranger Service – een sociale onderneming die zich inzet voor het behoud en de verbetering van onze oceaan. De Sea Rangers zijn zo’n inspiratie geweest op onze reis. Het werk dat jullie doen is enorm en we zijn zo enthousiast dat we met jullie hebben samengewerkt tijdens deze reis.”

Tot op heden heeft de One Ocean Crew meer dan 15.000 euro opgehaald om het werk van de Sea Rangers te helpen en als organisatie zijn we erg dankbaar.

We zijn ons meer dan ooit gaan realiseren dat de oceaan een ongelooflijk speciale plek is. Een natuurlijke wereld die we door onderzoek en beter beheer kunnen helpen te herstellen.

Wietse van der Werf, oprichter en CEO van de Sea Ranger Service, over de ongelooflijke prestatie van het roeiteam: “Bij de Sea Ranger Service zijn we zo enorm trots op wat de One Ocean Crew heeft bereikt. Ik kan me de fysieke en mentale kracht niet voorstellen die nodig is om een ​​uitdaging als deze aan te gaan, en voor hen om het te doen in dienst van de Sea Ranger Service maakt ons zo dankbaar. De One Ocean Crew is een inspiratie voor ons allemaal, van onze jonge Sea Rangers tot de rest van ons die vanaf het land werken. Om getuige te zijn van zulke toewijding en prestatie betekent veel voor ons hele team.”

Ga terug